?>
Logo Goals and Glamour
Heimwee? Deze 8 legendarische krakers kun je volledig online terugkijken
© Pro Shots

Corona slaat meedogenloos om zich heen, dus het zal nog even duren voor je die vertrouwde grasmat terugziet op je beeldbuis. Gelukkig staat YouTube propvol met wedstrijden die je volledig kunt terugkijken. Hier zomaar wat krakers uit het verleden, die je gratis kunt streamen. Bingen maar!

1. FC Barcelona – Real Madrid (5-0)

Als je legendarische competitiewedstrijden van FC Barcelona of Real Madrid zoekt kom je snel uit op El Clasico. Bijvoorbeeld die van 2010, toen Barca de ‘Koninklijke’ met 5-0 in de pan hakte. Opvallend feitje: Lionel Messi scoorde niet! Hij gaf wel een aantal briljante assists.

2. Ajax – FC Twente (3-1)

Een rechtstreeks duel om de landstitel, dat was in de Eredivisie nooit eerder gebeurd. Tot 2011. Ajax en FC Twente ontmoetten elkaar in de ArenA voor een allesbeslissende clash. Een voetbalgevecht werd het, maar Ajax trok aan het langste eind. De derde ster mocht eindelijk op het shirt.

https://www.youtube.com/watch?v=0SSIDDTHtEA

3. PSV – Feyenoord (10-0)

Een wedstrijd die Feyenoord-fans maar wat graag uit hun geheugen wissen. PSV hield in oktober 2010 ontzettend huis tegen de Rotterdammers, die overigens een groot gedeelte van de pot met 10 man speelden. Bij rust stond het nog 2-0, maar in de tweede helft ging het snel. Heel snel…

4. Real Madrid – FC Barcelona (4-1)

Real Madrid was in 2008 al kampioen, maar deed het uiteraard niet rustig aan tegen aartsrivaal FC Barcelona. Nadat de Barca-spelers een erehaag voor de landskampioen hadden gevormd, werden ze met 4-1 in de pan gehakt door Real. Geen enkele genade!

5. Manchester United – Liverpool (2-1)

Old School Manchester United, toen het voetbal van de Red Devils nog leuk was om naar te kijken. Met Ruud van Nistelrooy in de basis en Cristiano Ronaldo als invaller.

6. Arsenal – Tottenham Hotspur (2-1)

En na het legendarische United uit het begin van deze eeuw mag het Arsenal van die tijd niet uitblijven. Check deze pot tegen Tottenham Hotspur uit het seizoen 2001/02, met Thierry Henry en Dennis Bergkamp in de basis.

7. RB Leipzig – FC Bayern München (4-5)

Een recente Bundesliga-kraker is de clash tussen RB Leipzig en Bayern, waarbij maar liefst negen goals vielen! Onze eigen Arjen Robben zorgde er uiteindelijk voor dat Bayern alsnog aan het langste eind trok.

8. Feyenoord – Borussia Dortmund (3-2)

We schrijven het jaar 2002, en Pierre van Hooijdonk schoot vrije trappen er van alle hoeken en standen in. Een belangrijk wapen in de UEFA Cup-finale tegen Borussia Dortmund. Na een zinderende wedstrijd won een Nederlandse club weer eens een Europese prijs. Het is nog altijd de laatste.

Trending

Versch!