?>
Logo Goals and Glamour
Dit is het duizelingwekkende salaris van Verstappen in 2022
© Pro Shots

Wat is het salaris van Max Verstappen? Wat betaalt Red Bull Racing Max Verstappen eigenlijk voor zijn diensten? Het korte antwoord: veel, heel veel. Verstappen is de bestbetaalde Nederlandse sporter, en één van de best verdienende sporters ter wereld.

Alle details over het salaris van Verstappen moeten opgemaakt worden uit externe bronnen, dus het échte bedrag zullen we nooit weten. Duidelijk is dat zijn nieuwe contract bij Red Bull Racing hem geen windeieren legt. Max tekende een verbintenis tot 2028, en dat levert hem naar verluidt een jaarsalaris van 45 miljoen euro op. Ja, je leest het goed. Maar daarmee is de geldkraan nog lang niet leeg.

Wat verdient Max Verstappen in 2020?
© Pro Shots

Max heeft namelijk allerlei sponsordeals lopen, zoals met Jumbo en G-Star Raw, en ook dat is niet voor een paar grijpstuivers. Alles bij elkaar opgeteld denkt Formule 1-analist Robert Doornbosch dat het wekelijkse salaris van Max Verstappen neerkomt op één miljoen euro per week. Doornbosch vindt dat overigens niet meer dan terecht, zegt hij tegen De Gelderlander: “Hij heeft niet alleen voor Red Bull heel veel betekend, maar ook voor heel de Formule 1.”

Lewis Hamilton verdient meer dan Verstappen

Hoe zit het met de grote concurrent van Max, Lewis Hamilton? Het salaris van Lewis Hamilton ligt volgens Marca rond de 47 miljoen euro. Dat is exclusief allerlei bonussen, die dat bedrag kunnen doen stijgen naar 56.4 miljoen. Daarnaast heeft Hamilton ook allerlei sponsordeals lopen, waardoor hij aartsrivaal Max nog steeds overtoept. Al zal dat niet lang meer duren…

We weten in ieder geval dat Max zijn vriendinnetje iets moois voor haar verjaardag kan geven. En misschien dat huisje in Monaco eens leuk inrichten, Max?

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Trending

Versch!