Logo #GOALS
Hoeveel salaris krijgt Verstappen eigenlijk bij Red Bull?
© Pro Shots

Max Verstappen is het nieuwe seizoen in de Formule 1 voortvarend van start gegaan. Maar wat betaalt Red Bulls Racing de Nederlandse topcoureur eigenlijk voor zijn diensten? Voor welk duizelingwekkend salaris zoeft Verstappen de komende drie jaar over de baan?

Die saillante onthullingen doen sponsoren zelden. Alle details over het salaris van Verstappen moeten opgemaakt worden uit externe bronnen. Zo weet de Daily Mirror dat het fenomeen uit Limburg in 2019 een fijne 11,5 miljoen euro kreeg voor zijn diensten. Per wedstrijdpunt komt daar 50.000 dollar (44.000 euro) bij, beweert Quote. Met zijn 278 punten van afgelopen seizoen harkte Max dus nog eens 12 miljoen binnen.

Wat verdient Max Verstappen in 2020?

© Pro Shots

Niet slecht, helemaal als je weet dat de coureur ook een bonus van 250.000 dollar (223.000 euro) krijgt voor een overwinning. Zijn drie overwinningen van vorig seizoen staan dus garant voor 750.00 dollar extra. En dan zijn de sponsordeals met partijen als Jumbo en G-Star Raw niet eens meegeteld! Tellen we alles bij elkaar op, dan was het geschatte salaris van Verstappen in 2019 zo’n 25 miljoen euro.

Maar goed, dat was 2019 en vóór zijn contractverlenging bij Red Bull. Het is aannemelijk dat Max na zijn nieuwe krabbel een loonsverhoging tegemoet ziet. Maar hoe hoog? Het korte antwoord: hoog. La Gazzetta dello Sport schrijft dat Verstappen 36 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Daarmee haalt hij rivaal Sebastian Vettel in, die naar verluidt 35 miljoen overgemaakt krijgt. Wereldkampioen Lewis Hamilton staat met een duizelingwekkende 46 miljoen op eenzame hoogte.

Laat dat even op je inwerken en je weet dat Max zijn vriendinnetje in 2020 iets moois voor haar verjaardag kan geven. En misschien dat huisje in Monaco eens leuk inrichten, Max?

Vers