Logo #GOALS
Dit zijn de 7 grootverdieners van het Nederlands elftal
© Pro Shots

Met Louis van Gaal aan het roer wil Oranje de komende tijd een plek op het WK veiligstellen. Dat moet lukken, met wereldtoppers als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Memphis Depay. Maar wie van onze topvoetballers boert het best? Oftewel: welke Oranje-spelers ontvangen het hoogste salaris? Wij zetten de 7 grootverdieners van het Nederlands elftal op een rijtje. Met een paar verrassingen…

7. Stefan de Vrij

De Vrij is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

De Vrij moet bij Oranje het bankje warm houden, maar is bij Internazionale een grote meneer. Daar heeft de Italiaanse topclub een prima salaris voor over. De oud-Feyenoorder is na De Ligt de bestbetaalde Nederlander van de Serie A. Hij vangt 3,8 miljoen per jaar, blijkt uit cijfers van La Gazzetta dello Sport.

6. Memphis Depay

Memphis is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

Memphis Depay was jarenlang actief voor Olympique Lyon, maar maakte deze zomer eindelijk zijn droomtransfer naar FC Barcelona. Daarvoor heeft hij flink moeten inleveren op salaris. Was hij eerst een loon van zeven miljoen per jaar gewend, om de club tegemoet te komen moest hij hier 30 procent van inleveren. Daarmee heeft de aanvaller alsnog niets te klagen.

5. Luuk de Jong

Luuk de Jong grootverdiener Nederlands elftal

© Pro Shots

De Jong was in de Eredivisie al één van de absolute grootverdieners, als is het gissen wat hij precies verdient bij zijn nieuwe club FC Barcelona. Het zal een veelvoud van zijn salaris in Eindhoven zijn.

4. Donny van de Beek

Donny van de Beek grootverdiener Nederlands elftal

© Pro Shots

Sportief succes leverde de overstap van Donny naar Manchester United nog niet op. Financieel succes des te meer. Mike Verweij van De Telegraaf meldde er een jaarsalaris van 6,24 miljoen euro bij zijn transfer is gemoeid. Daarmee schaarde hij zich dus in één klap tussen de andere grootverdieners in dit lijstje, zoals zijn oud-teamgenoten De Jong en Matthijs de Ligt.

3. Georginio Wijnaldum

Wijnaldum is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

Wijnaldum kwam afgelopen jaar binnen in Quote’s lijstje van rijkste Nederlandse sporters en maakte deze zomer een toptransfer naar Paris Saint-Germain. Daar hoort ook een dikke salarisverhoging bij: de middenvelder gaat maar liefst 9,5 miljoen euro per jaar verdienen in Parijs. Lekker, Gini!

2. Matthijs de Ligt

De Ligt is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

De Ligt is met horten en stoten begonnen aan zijn internationale carrière, maar Juventus ziet de potentie van de jonge verdediger. Daar hangen ze maar wat graag een prijskaartje aan. Dat is zacht uitgedrukt, want De Ligt kan bij Juve rekenen op een jaarsalaris van 12 miljoen euro. Dat schrijft La Gazetta dello Sport. Alleen Cristiano Ronaldo verdient in Italië meer (31 miljoen).

1. Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is een grootverdiener van het Nederlands efltal

© Pro Shots

Met de rest van Barcelona ging het dit seizoen op en af, maar Frenkie maakte indruk. Dat mag ook wel, gezien het jaarsalaris dat de middenvelder gestort krijgt. Spaanse bronnen vertelden De Volkskrant dat Frenkie 16 miljoen(!) per jaar verdient in Catalonië! Nu even Europees kampioen worden en wij zijn ook tevreden.

Vers

Quizzzz