Logo #GOALS
Dit zijn de 7 grootverdieners van het Nederlands elftal
© Pro Shots

Jippie, het Nederlands elftal staat weer eens op het EK. Met wereldtoppers als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Memphis Depay dingt Oranje zelfs mee naar de prijzen. Maar wie van onze topvoetballers boert het best? Oftewel: welke Oranje-spelers ontvangen het hoogste salaris? Wij zetten de 7 grootverdieners van het Nederlands elftal op een rijtje. Met een paar verrassingen…

7. Stefan de Vrij

De Vrij is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

De Vrij moet bij Oranje het bankje warmhouden, maar is bij Internazionale een grote meneer. Daar heeft de Italiaanse topclub een prima salaris voor over. De oud-Feyenoorder is na De Ligt de bestbetaalde Nederlander van de Serie A. Hij vangt 3,8 miljoen per jaar, blijkt uit cijfers van La Gazzetta dello Sport.

6. Memphis Depay

Memphis is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

Na een mislukt avontuur in Engeland bivakkeert Memphis alweer enkele jaren bij Olympique Lyon. Soms zat hij op de bank, soms is hij onbetwist basisspeler, maar een torenhoog salaris heeft hij altijd gehad. Volgens cijfers van L. ‘Équipe krijgt de aanvaller 360.000 euro per maand. Dat staat gelijk aan 4,3 miljoen per jaar.

5. Georginio Wijnaldum

Wijnaldum is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

Wijnaldum kwam dit jaar binnen in Quote‘s lijstje van rijkste Nederlandse sporters. Niet voor niets natuurlijk, want de middenvelder ziet volgens The Mirror 105.000 euro per week binnenstromen voor zijn diensten. Een snel rekensommetje leert dat ‘Gini’ per jaar bijna 5,5 miljoen opstrijkt.

4. Luuk de Jong

Luuk de Jong grootverdiener Nederlands elftal

© Pro Shots

De Jong was in de Eredivisie al één van de absolute grootverdieners, als is het gissen wat hij precies verdient bij zijn huidige club Sevilla. Het zal een veelvoud van zijn salaris in Eindhoven zijn, al moest hij daar afgelopen jaar 8,5% van afstaan door de corona-crisis.

3. Donny van de Beek

Donny van de Beek grootverdiener Nederlands elftal

© Pro Shots

Sportief succes leverde de overstap van Donny naar Manchester United nog niet op. Financieel succes des te meer. Mike Verweij van De Telegraaf meldde er een jaarsalaris van 6,24 miljoen euro bij zijn transfer is gemoeid. Daarmee schaarde hij zich dus in één klap tussen de andere grootverdieners in dit lijstje, zoals zijn oud-teamgenoten De Jong en Matthijs de Ligt.

2. Matthijs de Ligt

De Ligt is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

De Ligt is met horten en stoten begonnen aan zijn internationale carrière, maar Juventus ziet de potentie van de jonge verdediger. Daar hangen ze maar wat graag een prijskaartje aan. Dat is zacht uitgedrukt, want De Ligt kan bij Juve rekenen op een jaarsalaris van 12 miljoen euro. Dat schrijft La Gazetta dello Sport. Alleen Cristiano Ronaldo verdient in Italië meer (31 miljoen).

1. Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is een grootverdiener van het Nederlands efltal

© Pro Shots

Met de rest van Barcelona ging het dit seizoen op en af, maar Frenkie maakte indruk. Dat mag ook wel, gezien het jaarsalaris dat de middenvelder gestort krijgt. Spaanse bronnen vertelden De Volkskrant dat Frenkie 16 miljoen(!) per jaar verdient in Catalonië! Nu even Europees kampioen worden en wij zijn ook tevreden.

Vers