Logo #GOALS
Dit zijn de 7 grootverdieners van het Nederlands elftal
© Pro Shots

Hoezee, het Nederlands elftal is op de weg terug! Met wereldtoppers als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay kan Oranje meedoen om de prijzen. Maar wie van onze topvoetballers boert het best? Oftewel: welke Oranje-spelers ontvangen het hoogste salaris? Wij zetten de 7 grootverdieners van het Nederlands elftal op een rijtje. Met een paar verrassingen…

7. Stefan de Vrij

De Vrij is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

De Vrij moet bij Oranje het bankje warmhouden, maar is bij Internazionale een grote meneer. Daar heeft de Italiaanse topclub een prima salaris voor over. De oud-Feyenoorder is na De Ligt de bestbetaalde Nederlander van de Serie A. Hij vangt 3,8 miljoen per jaar, blijkt uit cijfers van La Gazzetta dello Sport.

6. Memphis Depay

Memphis is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

Na een mislukt avontuur in Engeland bivakkeert Memphis alweer enkele jaren bij Olympique Lyon. Soms zat hij op de bank, soms is hij onbetwist basisspeler, maar een torenhoog salaris heeft hij altijd gehad. Volgens cijfers van L. ‘Équipe krijgt de aanvaller 360.000 euro per maand. Dat staat gelijk aan 4,3 miljoen per jaar.

5. Georginio Wijnaldum

Wijnaldum is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

Wijnaldum kwam dit jaar binnen in Quote‘s lijstje van rijkste Nederlandse sporters. Niet voor niets natuurlijk, want de middenvelder ziet volgens The Mirror 105.000 euro per week binnenstromen voor zijn diensten. Een snel rekensommetje leert dat ‘Gini’ per jaar bijna 5,5 miljoen opstrijkt.

4. Kevin Strootman

Strootman is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

Een naam die je niet snel verwacht in dit lijstje, maar toch is het zo. Uit dezelfde cijfers van L. ‘Équipe blijkt dat Strootman niet slechts grootverdiener is bij Oranje, maar ook in Frankrijk. Met een maandsalaris van 500.000 euro (zes miljoen per jaar) blijft de Marseille-middenvelder zijn landgenoot Memphis Depay voor! Maar ja, een hoog salaris staat niet garant voor een basisplek van Ronald Koeman. Gelukkig maar.

3. Virgil van Dijk

Van Dijk is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

Nog zo’n nieuweling tussen de rijkste Nederlandse sporters. Voor Frenkie en De Ligt naar het buitenland verkasten was Virgil de bestverdienende international van het Nederlands elftal. Hij moet nu genoegen nemen met een derde plek. Daar zit hij vast niet mee, want met een jaarsalaris van 11 miljoen euro kan hij zijn grachtenpand in Amsterdam behangen met biljetten.

2. Matthijs de Ligt

De Ligt is een grootverdiener van het Nederlands elftal

© Pro Shots

De Ligt is met horten en stoten begonnen aan zijn internationale carrière, maar Juventus ziet de potentie van de jonge verdediger. Daar hangen ze maar wat graag een prijskaartje aan. Dat is zacht uitgedrukt, want De Ligt kan bij Juve rekenen op een jaarsalaris van 12 miljoen euro. Dat schrijft La Gazetta dello Sport. Alleen Cristiano Ronaldo verdient in Italië meer (31 miljoen).

1. Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is een grootverdiener van het Nederlands efltal

© Pro Shots

Met de rest van Barcelona gaat het dit seizoen niet zo lekker, maar Frenkie maakt indruk in Barcelona. Dat mag ook wel, gezien het jaarsalaris dat de middenvelder gestort krijgt. Spaanse bronnen vertelden De Volkskrant dat Frenkie 16 miljoen(!) per jaar verdient in Catalonië! Nu even Europees kampioen worden en wij zijn ook tevreden.

Vers