?>
Logo Goals and Glamour
Salarissen van het Nederlands elftal: 7 topverdieners in 2022
© Pro Shots

We nemen een kijkje in de salarissen van het Nederlands elftal. Oranje heeft met wereldtoppers als Memphis Depay, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong weer goud in handen. Maar wie van onze topvoetballers verdient het meest? Dit zijn de bestverdienende spelers van het Nederlands elftal op een rijtje. 

Stefan de Vrij

De Vrij is een grootverdiener van het Nederlands elftal
© Pro Shots

De Vrij moet bij Oranje het bankje warm houden, maar is bij Internazionale een grote meneer. Daar heeft de Italiaanse topclub een prima salaris voor over. De oud-Feyenoorder is na De Ligt de bestbetaalde Nederlander van de Serie A. Hij vangt 3,8 miljoen per jaar, blijkt uit cijfers van La Gazzetta dello Sport.

Memphis Depay

Memphis is een grootverdiener van het Nederlands elftal
© Pro Shots

Memphis Depay was jarenlang actief voor Olympique Lyon, maar maakte deze zomer eindelijk zijn droomtransfer naar FC Barcelona. Het salaris van Depay is daardoor flink gekelderd. Was hij eerst een loon van zeven miljoen per jaar gewend, om de club tegemoet te komen moest hij hier 30 procent van inleveren. Toch heeft hij nog steeds één van de hoogste salarissen van het Nederlands elftal.

Donny van de Beek

Donny van de Beek grootverdiener Nederlands elftal
© Pro Shots

Sportief succes leverde de overstap van Donny naar Manchester United nog niet op. Financieel succes des te meer. Mike Verweij van De Telegraaf meldde er een jaarsalaris van 6,24 miljoen euro bij zijn transfer is gemoeid. Daarmee schaarde hij zich dus in één klap tussen de andere grootverdieners in dit lijstje, zoals zijn oud-teamgenoten De Jong en Matthijs de Ligt.

Georginio Wijnaldum

Wijnaldum is een grootverdiener van het Nederlands elftal
© Pro Shots

‘Gini’ kwam afgelopen jaar binnen in Quote’s lijstje van rijkste Nederlandse sporters en maakte deze zomer een toptransfer naar Paris Saint-Germain. Daar hoort ook een prettige loonsverhoging bij: het salaris van Wijnaldum is maar liefst 9,5 miljoen euro in Parijs. Daarmee heeft hij één van de hoogste salarissen van het Nederlands elftal.

Matthijs de Ligt

De Ligt is een grootverdiener van het Nederlands elftal
© Pro Shots

De Ligt is met horten en stoten begonnen aan zijn internationale carrière, maar Juventus ziet de potentie van de jonge verdediger. Daar hangen ze maar wat graag een prijskaartje aan. Dat is zacht uitgedrukt, want het salaris van De Ligt bij Juve is 12 miljoen euro. Dat schrijft La Gazetta dello Sport. Alleen Cristiano Ronaldo verdient in Italië meer (31 miljoen).

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is een grootverdiener van het Nederlands efltal
© Pro Shots

Er wordt altijd veel verwacht van Frenkie de Jong bij Barcelona. Dat mag ook wel, gezien het jaarsalaris dat de middenvelder gestort krijgt. Spaanse bronnen vertelden De Volkskrant dat het salaris van De Jong in Catalonië 16 miljoen(!) per jaar is!

Virgil van Dijk

Salaris Van Dijk
© Pro Shots

Ondanks het nodige blessureleed is Van Dijk al jaren de onomstreden aanvoerder van het Nederlands elftal. Zijn heldendaden bij Liverpool maken hem één van de bestverdienende spelers van de club. Volgens The Athletic komt het salaris van Van Dijk neer op 13 miljoen euro per jaar.

Trending