Logo Goals and Glamour
Danny Blind wordt bondscoach
Danny wordt straks de grote roerganger bij de KNVB © Pro Shots

januari 2014 • Voetbalnieuws

Danny Blind wordt bondscoach

De KNVB gaat aan lange termijn visie doen, Danny Blind lijkt de beoogde opvolger voor de nog aan te stellen Guus Hiddink. In de Telegraaf van vandaag staat dat Blind, de huidig assistent-bondscoach onder Louis van Gaal, de juiste ontwikkeling als trainer doormaakt om straks aan het hoofd van Oranje te staan.

Na het dienen onder Louis van Gaal en Guus Hiddink is hij volgens de KNVB de geschikte man om Nederland naar het WK in 2018 in Rusland te leiden. Deze constructie leek eerst weggelegd voor Ronald Koeman, maar deze bedankte voor een functie als assistent.

Danny Blind zal een nieuw contract tekenen voor 4 jaar, waarbij hij tot EK 2016 de functie van assistent-trainer onder Guus Hiddink vervult. Vanaf EK 2016 zal hij Hiddink opvolgen als hoofdtrainer. Daarnaast is het de bedoeling dat Guus Hiddink binnen de voetbalbond een andere functie gaat vervullen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Dat Danny Blind zeer waarschijnlijk de trainer wordt van zijn zoon Daley moet volgens de KNVB geen probleem worden. Het zou voor Oranje wel uniek zijn zo’n vader-zoonrelatie tussen bondscoach en international.

Logo Goals and Glamour