?>
Logo Goals and Glamour
Het salaris van Frenkie de Jong: topverdiener in Barcelona
© Pro Shots / Instagram

Het salaris van Frenkie de Jong maakt hem één van de grootverdieners van FC Barcelona. Dat ze in Catalonië maar wat blij zijn met de middenvelder, blijkt wel uit de contractverlenging die hij dit seizoen kreeg. Opvallend: De Jong levert de komende tijd in op salaris.

De Volkskrant wist in 2019 te vertellen dat De Jong jaarlijks 16 miljoen euro vangt. Maar dat astronomische bedrag is tijdelijk verlaagd, zo meldt de club. Barca kampt namelijk met de nodige financiële problemen door COVID-19. Kanttekening is dat het salaris van Frenkie later gecompenseerd zal worden. Hoeft hij in ieder geval niet op een houtje te bijten.

Het salaris van Frenkie de Jong

© Pro Shots

Afgaande op zijn oorspronkelijke salaris is De Jong overigens de bestverdienende Nederlandse voetballer. Hij wordt gevolgd door Virgil van Dijk, die per jaar (exclusief bonussen) tussen 7 á 10 miljoen euro opstrijkt. Ook niet onaardig.

Het is een kwestie van tijd voordat De Jong binnenkomt op de lijst van rijkste Nederlandse sporters. Toch zal het even duren voor hij mannen als Max Verstappen (20 miljoen per jaar) en honkballer Xander Bogaerts (17,8 miljoen per jaar) inhaalt.

Trending