?>
Logo Goals and Glamour
Het salaris van Frenkie de Jong: topverdiener in Barcelona
© Pro Shots / Instagram

Het salaris van Frenkie de Jong maakt hem één van de grootverdieners van FC Barcelona. De middenvelder kreeg in 2021 zelfs nog een contractverlenging, maar nu zit de club toch met hem in zijn maag. Door het hoge salaris van De Jong willen ze hem eigenlijk verkopen. Zelf wil Frenkie liever in Barcelona blijven. Maar hoeveel verdient hij eigenlijk?

De Volkskrant wist in 2019 te vertellen dat De Jong jaarlijks 16 miljoen euro vangt. Dat astronomische bedrag werd door de coronacrisis tijdelijk verlaagd, al zei de club dat wel te willen compenseren. Om dat te omzeilen, hoopt de club hem nu vroegtijdig te verkopen. Een transfer naar Manchester United is mogelijk, maar daar voelt Frenkie zelf weinig voor.

Het salaris van Frenkie de Jong
© Pro Shots

Afgaande op zijn oorspronkelijke salaris is De Jong overigens de bestverdienende Nederlandse voetballer. Hij wordt gevolgd door Virgil van Dijk, die per jaar (exclusief bonussen) tussen 7 á 10 miljoen euro opstrijkt. Ook niet onaardig.

Het is een kwestie van tijd voordat De Jong binnenkomt op de lijst van rijkste Nederlandse sporters. Toch zal het even duren voor hij mannen als Max Verstappen (20 miljoen per jaar) en honkballer Xander Bogaerts (17,8 miljoen per jaar) inhaalt.

Trending

Versch!