Logo #GOALS
Zoveel geld heeft Liverpool-held en Oranje-captain Virgil van Dijk
© Instagram / Pro Shots

Dat de carrière van Virgil van Dijk in een stroomversnelling zit is zacht uitgedrukt. De verdediger pakte de Champions League met Liverpool en leidde Oranje als aanvoerder naar de finales van de Nations League. Bovendien pakte hij dit jaar de UEFA-titel van Voetballer van het Jaar, ten koste van Messi en Ronaldo. Maar zit het vermogen van de Bredanaar ook in een stroomversnelling? Hoeveel geld heeft Virgil van Dijk eigenlijk?

Het salaris van Virgil van Dijk

© Pro Shots

Het korte antwoord is ‘veel’. De boomlange voorstopper speelt immers in Groot-Britannië en iedereen weet dat ze daar niet misselijk doen over salarissen. Van Dijk kwam dit jaar op de 10e plek binnen in Quote’s lijst van rijkste Nederlandse sporters, met een vermogen van 25 miljoen euro. Oudgedienden Huntelaar, Nigel de Jong, Sneijder, Van Persie en Robben blijven de Oranje-captain voor.

Lang zal dat niet duren, want Virgil verdient bij The Reds een krankzinnig salaris. Liverpool trakteert de verdediger op een slordige 130.000 euro per week, zo weet The Telegraph. Van Dijk dwong bovendien aantrekkelijke bonussen af, zoals een premie van 20 mille bij elk gemaakt doelpunt. De vijf goals van de kopsterke Brabander leverden hem dus al een ton extra inkomsten op.

De kans dat het salaris van Virgil sinds zijn komst naar Liverpool naar boven werd bijgesteld is groot. Volgens The Daily Express trokken Real Madrid en en FC Barcelona in het voorjaar aan de verdediger, waarop de clubleiding hem een hoger salaris bood. Konden wij maar tegen een bal aantrappen…

Vers

Quizzzz