Logo Goals and Glamour
‘De Jong in de spits’
De Jong en Sightorsson © Pro Shots

januari 2014 • Winnaars

‘De Jong in de spits’

Ajax speelt vandaag in het Turkse Belek een oefenwedstrijd tegen Galatasaray. Trainer Frank de Boer zal vermoedelijk kiezen voor Siem de Jong in de spits. De aanvoerder van de Amsterdammers is weer fit en krijgt in de punt van de aanval zijn plek terug. De Boer houdt vast aan zijn succesvolle middenveld(Blind, Serero en Klaassen) van de laatste weken voor de kerst.

De Jong vind het goed als hij de nieuwe spits van Ajax wordt: “Het is een prima positie, ik heb er altijd lekker gespeeld en ook redelijk wat goals gemaakt”, zegt De Jong.

Sigthórsson wordt het slachtoffer van de terugkeer van de Jong: “Als hij kiest voor een ander, zal ik keihard moeten knokken om te laten zien dat ik daar hoor”, zegt de IJslander strijdvaardig. “Kansen komen er altijd. Ik moet klaar staan om het moment dat het moet. Ik heb altijd gescoord, dat kan ik niet verleerd zijn.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De Boer denkt dat Sigthórsson ook op de flanken goed uit de voeten kan. “Daar is hij bij AZ in eerste instantie groot geworden”, aldus De Boer. Sigthórsson: “Ik voel me ook prettig aan de linkerkant. Ik kom vaak voor het doel. Kan loopacties maken en misschien nog meer in de bal komen. Ik ben gewend om daar te spelen.”

Logo Goals and Glamour