?>
Logo Goals and Glamour

De zogenaamde kogel is door de kerk. Zakari Labyad speelt het komende 1,5 seizoen bij Vitesse. De nummer twee van de eredivisie neemt de speler over van Sporting Lissabon, waar hij maar amper aan spelen toekwam. Vitesse huurt de speler nu voor 1,5 seizoen van de Portugese club.

Labyad is al de derde aanwinst deze winter van Vitesse. De selectie van trainer Peter Bosz werd eerder al versterkt met de aanvallers Bertrand Traoré (gehuurd van Chelsea) en Uros Djurdjevic (FK Rad).

Technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse is blij met Labyad: “Met Zakaria vergroten wij onze aanvallende mogelijkheden op het middenveld. Het was een proces van de lange adem, maar we zijn blij dat we erin geslaagd zijn om Zakaria voor anderhalf jaar te huren. Hij is een talentvolle speler die is opgeleid in Nederland. Het is een goed teken dat hij er bewust voor kiest om weer in de top van de Eredivisie te spelen.”

Zakaria Labyad zelf reageerde ook verheuhgd: “Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat ik terug naar Nederland kan. De gedachten dat ik weer dagelijks met mijn vrienden en familie kan zijn, geeft me een warm gevoel. In Portugal volgde ik altijd het Nederlands voetbal. Vitesse maakte op mij altijd een hele positieve indruk.”

“De gesprekken die ik samen met mijn begeleider Irchandly Bazoer en Mohammed Allach en Peter Bosz heb gehad waren heel aangenaam. Ik kijk er daarom ook enorm naar uit om onderdeel te worden van een goed draaiende ploeg. Persoonlijk hoop ik snel wedstrijdfit te raken en belangrijk te zijn voor het team.”

Trending