Deze 5 dingen wist je nog niet over Quincy Promes

dinsdag 25 juni 2019 om 19:35 door Redactie

De eerste topaankoop van Ajax is niet Steven Bergwijn, maar Quincy Promes. Quincy komt voor dik 15 miljoen euro over van Sevilla en lijkt ontzettend veel zin te hebben in een Amsterdams avontuur. Eens kijken of je dit al wist over de parmantige aanvaller!

5. Werd uit de jeugd van Ajax geknikkerd

Net als die andere Ajax-target, Steven Bergwijn, kon Quincy het in de jeugd van de ‘Godenzonen’ niet bolwerken. Sterker nog, in een interview met het AD geeft de aanvaller zelf toe dat hij ‘een beetje onhandelbaar’ was. Ajax wees hem de deur, waarop hij via het inmiddels failliete Haarlem bij FC Twente terechtkwam.

4. Go Ahead verdient nog steeds geld aan Quincy

Erik ten Hag en Quincy Promes

© Pro Shots

Quincy speelde ooit op huurbasis voor Go Ahead Eagles (onder Ajax-coach Erik ten Hag) en daar plukt de club nog steeds de vruchten van. Ook Quincy’s transfer van Sevilla naar Ajax betekent dat er 75.000 euro uit Amsterdam voor ‘Kowet’ bestemd is. Ten Hag en Promes konden het trouwens prima vinden en dat is goed nieuws voor Ajax-fans.

3. Maakte gekke filmpjes in zijn Twente-tijd

Straight money blowen bij juwelier Knoef! Hier vind je het verhaal achter deze bizarre video van Quincy.

2. Rapt graag (samen met Memphis Depay)

Bestaan er eigenlijk voetballers die géén rapnummer hebben opgenomen? Hiphop en foeballe zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook Quincy rapt er graag op los, mét collega-international Memphis Depay. “Memphis en ik laten soms zien wat wij leuk vinden naast voetballen”, vertelt hij aan het AD. “Dat levert af en toe commentaar op. Maar niemand hoeft bij ons te twijfelen aan het feit of voetbal op nummer één staat. Echt niemand.”

1. Heeft een vriendin én een groot gezin

Quincy Promes heeft vriendin

© Instagram

Hij is pas 27, maar Quincy is al jaren samen met zijn vriendin Jamie. De twee hebben drie kinderen. Foto’s van Jamie zijn amper te vinden – als je Googled op Quincy’s vriendin is het eerste resultaat bovenstaande foto met de leuke teamdokter van Spartak Moskou. Hieronder zie je de echte vriendin van Quincy Promes (en zijn schattige kids). Er gingen geruchten over een pittige ruzie op Ibiza tussen Jamie en de aanvaller, maar dat lijkt mee te vallen.

Jamie is de vriendin van Quincy Promes

© Instagram

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

3x
FAIL
3x
WTF
32x
SEXY
5x
LOL
7x
OMG
29x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!