Logo Goals and Glamour
Deze 5 dingen wist je nog niet over Quincy Promes
© Twitter

WTF

Deze 5 dingen wist je nog niet over Quincy Promes

De eerste topaankoop van Ajax in de zomer van 2019 was Quincy Promes. Quincy kwam voor dik 15 miljoen euro over van Sevilla en was vooral samen met Hakim Ziyech ontzettend succesvol in het seizoen 2019/20. Eens kijken of je dit al wist over de aanvaller!

5. Werd uit de jeugd van Ajax geknikkerd

Net als die andere Ajax-target in 2019, Steven Bergwijn, kon Quincy het in de jeugd van de ‘Godenzonen’ niet bolwerken. Sterker nog, in een interview met het AD geeft de aanvaller zelf toe dat hij ‘een beetje onhandelbaar’ was. Ajax wees hem de deur, waarop hij via het inmiddels failliete Haarlem bij FC Twente terechtkwam.

4. Go Ahead verdient nog steeds geld aan Quincy

Erik ten Hag en Quincy Promes

© Pro Shots

Quincy speelde ooit op huurbasis voor Go Ahead Eagles (onder Ajax-coach Erik ten Hag) en daar plukt de club nog steeds de vruchten van. Ook Quincy’s transfer van Sevilla naar Ajax betekent dat er 75.000 euro uit Amsterdam voor ‘Kowet’ bestemd is. Ten Hag en Promes konden het trouwens prima vinden en dat is goed nieuws voor Ajax-fans.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

3. Maakte gekke filmpjes in zijn Twente-tijd

Straight money blowen bij juwelier Knoef! Hier vind je het verhaal achter deze bizarre video van Quincy.

2. Rapt graag (samen met Memphis Depay)

Bestaan er eigenlijk voetballers die géén rapnummer hebben opgenomen? Hiphop en foeballe zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook Quincy rapt er graag op los, mét collega-international Memphis Depay. “Memphis en ik laten soms zien wat wij leuk vinden naast voetballen”, vertelt hij aan het AD. “Dat levert af en toe commentaar op. Maar niemand hoeft bij ons te twijfelen aan het feit of voetbal op nummer één staat. Echt niemand.”

Artikel verder na advertentie

Memphis Depay & Quincy Promes - LA Vibes (Freestyle)

1. Heeft een vriendin én een groot gezin

Quincy Promes heeft vriendin

© Instagram

Hij is pas 28, maar Quincy is al jaren samen met zijn vriendin Jamie. De twee hebben drie kinderen. Foto’s van Jamie zijn amper te vinden – als je Googled op Quincy’s vriendin is het eerste resultaat bovenstaande foto met de leuke teamdokter van Spartak Moskou. Hieronder zie je de echte vriendin van Quincy Promes (en zijn schattige kids). Er gingen geruchten over een pittige ruzie op Ibiza tussen Jamie en de aanvaller, maar dat lijkt mee te vallen.

Jamie is de vriendin van Quincy Promes

© Instagram

Logo Goals and Glamour