?>
Logo Goals and Glamour

Ajax-trainer Frank de Boer staat er weer goed voor met zijn club Ajax. Het lijkt erop dat Ajax voor het derde opeenvolgende jaar kampioen van Nederland wordt. Toch is Ajax er nog niet, al lijkt dat anders als je de media volgt.

“Ik heb begrepen dat we al kampioen zijn. Tenminste, als ik de media mag geloven. Maar in werkelijkheid kunnen ploegen nog 12 punten winnen of verliezen”, stelde De Boer tegenover AD. “We zijn er dus nog lang niet. De zege van afgelopen week op PSV is alleen veel waard als we ook Heerenveen verslaan. Anders kan het gewoon weer spannend worden.”

“Het wordt een ander verhaal als we winnen van Heerenveen”, weet ook De Boer. “Dan zijn we er ook nog niet maar kan het bijna niet meer fout gaan. Ik denk dat een zege ook demotiverend werkt op onze concurrenten die zaterdag en zondag in actie komen. Heerenveen heeft onlangs toch PSV en Feyenoord verslagen.”

Hij weet echter dat bij winst de titel bijna voor het oprapen ligt: “En je hebt dit weekeinde AZ tegen PSV en Feyenoord – Vitesse. Als we zelf winnen, zien we minimaal een concurrent afhaken.”

In de spelersgroep zit het ook wel goed volgens de trainer: “Ik heb het idee dat mijn spelers ook beseffen dat we er nog niet zijn”, zegt De Boer. “Dat is belangrijk. Als we ons eigen niveau halen, dan zie ik ons winnen van Heerenveen. Dat is nu het enige wat telt.”

Trending