Logo Goals and Glamour
Gaan we deze 5 vergeten helden ooit terugzien in Oranje?
© Pro Shots

Voetbalnieuws

Gaan we deze 5 vergeten helden ooit terugzien in Oranje?

De stormachtige ontwikkelingen rondom Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, maar ook Virgil van Dijk hebben het Nederlands elftal een andere smoel gegeven. Spelers die standaard een uitnodiging kregen voor Oranje moeten de interlands nu op tv bekijken. Zou Koeman deze vergeten Oranje-helden er ooit nog bij halen?

5. Davy Klaassen

Met name in het Ajax van Frank de Boer was Davy Klaassen een sterkhouder en ook voor het Nederlands elftal speelde de middenvelder 16 keer. Klaassen is bovendien goed voor vier goals in Oranje-shirt. Dat hij er al even niet meer bij is, heeft te maken met zijn onfortuinlijke transfer naar Everton. Nota bene Ronald Koeman pikte Klaassen op, maar na het ontslag van de Nederlander kwam Klaassen op de bank terecht. De 26-jarige Hilversummer heeft zijn carrière bij Werder Bremen nieuw leven ingeblazen.

Artikel verder na advertentie

4. Bruno Martins Indi


Martins Indi was in het Nederlands elftal van Louis van Gaal een belangrijke schakel en speelde vooral op het WK 2014 een grote rol van betekenis. Toen het na het WK goed misging met Oranje, ging de oud-Feyenoorder mee in de malaise. Het meest beruchte voorbeeld is de dramatische thuiswedstrijd tegen IJsland (0-1 verlies), waarin hij een tik uitdeelde en direct rood kreeg. De verdediger werd daarna wel een paar keer opgeroepen en is basisspeler bij Stoke City, maar het lijkt niet meer aannemelijk dat hij de concurrentiestrijd van Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt kan winnen.

Artikel verder na advertentie

3. Jetro Willems


Bert van Marwijk baarde in 2012 opzien door een piepjonge Jetro Willems mee te nemen naar het EK. Dat we er daar niet veel van bakten is bekend en dat gold ook voor Willems. Louis van Gaal liet de back links liggen op het WK 2014, maar toen de linksback uitstekend presteerde bij PSV werd hij toch weer bij de selectie gehaald. Willems verkaste uiteindelijk naar Eintracht Frankfurt, waar hij inmiddels veroordeeld is tot invalbeurten.

2. Klaas-Jan Huntelaar


Huntelaar tikt de 35 jaar aan, maar laat bij Ajax zien dat hij nog prima meekan op het hoogste niveau. De spits bracht de Amsterdammers meermaals over een dood punt heen met een belangrijk doelpunt. Koeman gebruikt Luuk de Jong als pinchhitter, maar die heeft nog niet laten zien die rol te kunnen vervullen. Zou Huntelaar met zijn sluwheid en ervaring geen betere optie zijn?

Artikel verder na advertentie

1. Vincent Janssen


Het woord ‘eendagsvlieg’ was nooit zo van toepassing als op Vincent Janssen, die welgeteld één topseizoen kende. Daarin scoorde de spits op Wembley tegen Engeland, werd hij topscorer van de Eredivisie en verdiende de Brabander een transfer naar Tottenham Hotspur. Aldaar verloor Janssen de concurrentiestrijd van Harry Kane en werd hij een seizoen later aan Fenerbahce verhuurd. De spits staat nu in de uitverkoop bij de Londenaren. Spelen deed hij dit seizoen geen minuut.

Logo Goals and Glamour